Zaterdag laatste bekerwedstrijd tegen Sellingen.

Gepubliceerd op
14 september 2022

Vooraf aan de bekercompetitie werd vv Sellingen beschouwd als de zwakste in de bekerpoule. Want de net naar de tweede klas gepromoveerde selectie moest het opnemen tegen drie eerste klassers.

Maar hoewel bovenstaande waar is, moeten we Sellingen niet onderschatten. Het is bekervoetbal, waarin nog wel eens verrassingen voorkomen.

Door Siemon Aikema

Doelman Erwin Heidekamp waarschuwde me al voor de kracht van Sellingen. Natuurlijk, zo zei hij, is het kwalitatief wellicht wat minder. Erwin komt zelf uit die streek en kent jongens die daar spelen. Hij weet met hoeveel inzet en fanatisme de ploeg speelt. En, zo denkt ik dan, de jongens van Sellingen willen die mannen van het stadse Oranje Nassau, dat een bepaalde reputatie heeft, graag op een nederlaag trakteren. In de voorgaande bekerwedstrijden heeft Sellingen overigens nog geen punten gehaald. Tegen Gorecht wisten ze echter wel 70 minuten de nul te houden waarna de ploeg uit Haren in de slotfase drie keer toesloeg (71’. 84’ en 90’minuut). Zondag werd thuis tegen WVV zelfs een voorsprong genomen, maar ook hier duurde de slotfase te lang. Nadat WVV al snel gelijkmaakte, duurde het tot de eindfase voordat de Winschoters toch aan het langste eind trokken. En daarmee is het team al uitgeschakeld in het bekertoernooi en kunnen ze zich opmaken voor het debuut in de tweede klasse.

De selectie van Sellingen bestaat grotendeels uit jongens, die al jaren bij het eerste betrokken zijn. Als voorbeeld noemden we Ben Bos (34) Hij speelt al zo’n twintig jaar bij Sellingen. Beide alle spleers spelen ook al hun voetballevenlang bij de club. Trainer van de selectie is voor het derde seizoen Geert Aalderink. Aalderink is sinds deze eeuw werkzaam als hoofdtrainer in het amateurvoetbal. Na de promotiewedstrijd tegen FC Lewenborg was duidelijk, dat Sellingen voor het eerst in het bestaan uitkomt in de tweede klasse.

Statistisch is er weinig nieuws te melden, want beide ploegen zijn nog niet eerder samen op het speelveld geweest. Daarom maar snel over na de gasten uit Groningen. Oranje Nassau speelde afgelopen zaterdag een matige eerste helft, maar liet in de tweede helft zien wel te kunnen strijden. Helaas leverde dat niet het verdiende gelijkspel (of moet ik zeggen de verdiende overwinning) op. Gorecht was in die tweede helft veruit de mindere, maar Oranje Nassau verzuimde om de kansen die er waren, op twee na, te benutten. En ze hadden bij tijden het geluk oo niet mee moet ik daar aan toevoegen. Uiteindelijk ging Gorecht geheel tegen de verhouding in, in de slotfase er toch nog met de onverdiende overwinning vandoor. Zoals hun trainer zei door meer effectiviteit, niet door individuele kwaliteiten. Oranje Nassau zal zich moeten herpakken om zaterdag tegen Sellingen de broodnodige winst te behalen. Daarbij zijn ze gedeeltelijk afhankelijk van de andere bekerwedstrijd in de poule tussen WVV en Gorecht.

Het gaat te ver om al de mogelijke scenario’s door te nemen. Wat duidelijk is, dat het voor Oranje Nassau het beste is om ruim te winnen van Sellingen. Dan zijn ze ook minder afhankelijk van de andere wedstrijd, die overigens een uur eerder in Winschoten van start gaat. Trainer Heerlijn zal zijn ploeg dus moeten motiveren om er vol in te gaan tegen Sellingen. Van onderschatting mag geen sprake zijn. We verwachten, dat Sellingen een verdedigende houding zal aannemen. Maar Oranje Nassau heeft voldoende kwaliteit in de voorhoede en op het middenveld om de tegenstander een hele wedstijd onder druk te zetten. Ik verwacht daarom ook niet, dat Sellingen een resultaat kan halen, maar tja, zoals eerder gezegd, het is bekervoetbal en dan weet je het nooit. Als ik een voorspelling mocht doen dan denk ik dat ik op mijn formulier een zekere twee zou invullen. Zaterdagavond zullen we zien wat mijn voorspelling waard was. En of Oranje Nassau doorstroomt naar de eerste ronde van de beker.

De wedstrijd vv Sellingen- Oranje Nassau wordt zaterdag 17 september vanaf 18.00 uur gespeeld op Sportpark vv Sellingen aan de Denneweg 2B in Sellingen. Jeffrey Wolthof is de scheidrechter, die wordt geassisteerd door Derk Boerma namens Sellingen en Henk Kwant namens Oranje Nassau.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.