Oranje Nassau verdiende winnaar in eerste bekerwedstrijd.

Gepubliceerd op
07 september 2022

Dinsdagavond 20.02 uur startte het officiële seizoen voor Oranje Nassau. Met een selectie waarin veel nieuwe gezichten te zien waren, moesten de oranjehemden in Winschoten. de strijd aanbinden met WVV. Na 4 minuten maakte Rick Wiersma al de eerste goal en daar bleef het niet bij.

Door Siemon Aikema

Oranje Nassau startte met de nieuwelingen Quirijn Boelens en Giovanni Salvo in de verdediging, Jan Kruithof en Bernard Suffner waren de nieuwelingen op het middenveld Voorin mocht Tim Deelen, die vorig seizoen vooral als verdediger speelde, weer eens aanvallend starten. De start was prima. ON liet WVV vooral in het begin nauwelijks in hun spel komen en trakteerde het publiek op mooie staaltjes voetbal. Zoals eerder gemeld opende Rick Wiersma de score in de vierde minuut na een snelle aanval over links. Daarna strooide met name Thomas Careman met subtiele passes. Hij zette bijvoorbeeld Tim Deelen in kansrijke positie. Toch mocht WVV na 10 minuten als eerste een corner nemen, maar die werd goed weggewerkt. Daarna een mooi pasje van Jan Kruithof op Rick Wiersma, maar Rick kon net niet bij de bal. Maar dat was uitstel van executie. Na een vlotte aanval over enkele schijven was het opnieuw Rick Wiersma die wist te scoren. En daardoor stond het binnen 15 minuten 0-2. Een voorzet van Giovanni Salvo belandde op het hoofd van Rick Wiersma, maar deze keer redde keeper Niels Hamstra. Na 20 minuten weer een mooie pass van Thomas Careman. Deze keer kon Jan Kruithof de 0-3 maken. WVV probeerde zich wel onder druk van ON uit te spelen, maar dat lukte maar mondjesmaat. Aan het eind van de eerste helft lukte het de Winschoters wat meer druk te zetten op de helft van ON. Maar dat leverde verder niets op. Zo bleef de stand gelijk tot de rust. De aanwezige supporters van Oranje Nassau waren het met elkaar eens, ON had goed gevoetbald.

Met de zelfde ploeg begon Oranje Nassau aan de tweede helft. Binnen een minuut kreeg ON een corner, maar die leverde niets op. In de 50e minuut zette Bernard Suffner Tim Deelen in een mooie positie, maar dat leverde ook geen doelpunt op. Na 55 minuten de eerste wissel De licht geblesseerde Giovanni werd vervangen door een andere nieuweling Amin Ouhida. Even later verkeek de defensie van ON zich op een aanval en kreeg WVV een kans voor open doel. Helaas voor de thuisclub werd deze bal vanuit een moeilijke hoek , maar wel voor open doel, gemist Daar had meer in gezeten. Tim Deelen wist vlak daarop wel te scoren, maar zijn goal werd afgekeurd. De assistent vond dat Tim buitenspel stond. Trainer Erwin Heerlijn wisselde opnieuw, Bernard en Jan werden afgelost door Fred Specken en David Voigt. Nadat er werd gewisseld bij WVV liet Erwin nog twee nieuwelingen binnen de lijnen. Richard Zolfaghari en Rémon Schutte kwamen in het veld voor Tim Deelen en Walid Barhouss. In de tweede helft kwam WVV wel vaker voor het doel van keeper Erwin Heidekamp, vooral via snelle counters. Toch leverde dit geen grote kansen op en ook geen doelpunten. Zo bleef het bij een 0-3 overwinning van Oranje Nassau. Een nuttige oefenwedstrijd met een officieel tintje. Met name in eerste 20 minuten van de eerste helft speelde de ploeg met veel inzet de tegenstander van de mat. In de tweede helft lukte dat minder. Het strijdplan van WVV was iets aangepast en de wisselingen hadden, zonder de wisselspelers te kort te doen, volgens mij ook invloed op het spel van de gasten. Toch was Oranje Nassau ook de tweede helft de bovenliggende partij.

Zaterdag vervolgt Oranje Nassau de bekercompetitie. Dan zal het team aantreden tegen Gorecht. Die wedstrijd wordt op Coendersborg gespeeld en begint om 15.00 uur..

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.