Oranje Nassau ontvangt Gorecht in de tweede bekerontmoeting.

Gepubliceerd op
07 september 2022

Na de wedstrijd tegen WVV wacht komende zaterdag de tweede bekertegenstander Gorecht uit Haren. Bij een eventuele overwinning komende zaterdag lijkt Oranje Nassau hard op weg naar de eerste ronde en zal een gelijkspel in de derde wedstrijd volstaan.

 Maar dat zelfde geldt ook voor Gorecht. Ook daarom is de wedstrijd van zaterdag belangrijk.

Door Siemon Aikema

vv Gorecht is opgericht op 1 juli 1965. De vereniging is dus een stuk jonger dan de tegenstander van afgelopen dinsdag. In het begin speelde het team aan de Onnerweg, de straat waar ik ook 14 jaar woonde. Tien jaar later verhuisde de vereniging naar het eigen sportpark aan de Oosterweg. Maar in 2011 keerde de club naar sportpark Onnerweg terug. Na de herinrichting kreeg het sportpark een nieuwe naam: Sportpark De Koepel. De ingang werd verplaatst en ligt nu aan de Scharlakenlaan. De club begon in de tweede klasse GVB. Die tijd ligt al ver achter ons. Begin deze eeuw speelde het eerste team nog in de derde klasse. Daarna kwam er een mindere periode waarbij Gorecht zelfs in de vijfde klasse terecht kwam (2005- 2007) In 2014 werd de tweede klasse bereikt en daarna in 2016 de eerste klasse. Het vervolg is bekend, Gorecht degradeerde in 2019 en sinds dit jaar speelt de ploeg weer in de eerste klasse.

In de selectie van trainer Hans van der Ploeg zitten veel spelers, die al jaren voor de club spelen. Ook een aantal dat in het verleden bij ON speelden. We noemen hierbij Michel Koopman, Harmen Meijerink, Bob Poorta en de onlangs teruggekeerde Jermo Verbeek. Naast Verbeek kwam ook Sjoerd Hoekstra (2 jaar Yde de Punt) weer terug bij de club. Stephan Wijma tenslotte maakte de overstap van Haren naar Gorecht. De selectie zag ook enkele belangrijke spelers vertrekken. Sven Hazewinkel vertrok naar Harkemase Boys en Bart Steenbergen speelt nu voor Velocitas. Ook Mark Scheltinga (onbekend) en Christof Otten (Harkstede) zijn er niet mee bij. Vooral het vertrek van Sven Hazewinkel zullen ze bij Gorecht wel betreuren Vorig seizoen scoorde hij 23 keer voor de club. Dat was precies een derde deel van alle goals.En de goals die hij scoorde waren vaak ook belangrijk. Ook in de nacompetitie scoorde Sven zowel tegen Marum, LTC als in de beslissende wedstrijd tegen FC Meppel. Toch zullen ze bij de club uit Haren niet te lang bij dat vertrek blijven staan, want ze moeten wel verder. Afgelopen zaterdag was de ploeg succesvol, tweede klasser Sellingen werd met 3-0 verslagen door doelpunten van Hein van Marum, Sam Niewold (of was het een eigen goal?) en Jermo Verbeek. In de oefenperiode speelde Gorecht onder andere tegen derde klasser Hellendoorn. Gorecht verloor met toen met 4-2. Informatie over andere oefenwedstrijden heb ik nergens kunnen vinden.

Het gaat wellicht te ver om van een angstgegner te spreken, maar Gorecht is voor Oranje Nassau vaak een moeilijke tegenstander. De twee clubs stonden tot nu toe vier keer tegen elkaar op ons sportpark. Drie keer werd er gelijkgespeeld, afgelopen seizoen verloor Oranje Nassau met forse cijfers (4-8) in de aanloop naar het tweede deel van het seizoen. Deze uitslag zegt niet zo veel. ON werd in die tijd geplaagd door veel blessures. Maar we mogen niets af doen op deze mooie prestatie van de mannen uit Haren.

Het wordt dus tijd, dat ON Gorecht eens een keer verslaat op Coendersborg. In uitwedstrijden lukte dat wel twee keer maar thuis dus nog niet. Ook zaterdag kijk ik met vertrouwen vooruit op deze wedstrijd. Zonder Gorecht te kort te doen denk ik dat Oranje Nassau, mits in goeden doen, wel een goede prestatie kan neerzetten. Gemakkelijk zal het zeker niet worden. Beide ploegen zijn nog volop in de voorbereiding en de trainers Van der Ploeg en Heerlijn zullen nog op zoek zijn naar de juiste formatie. Afgelopen dinsdag zagen we in Winschoten, dat Oranje Nassau een goede ploeg heeft. Vooral fysiek is het team er op vooruit gegaan. Maar ook voetballend kunnen ze hun mannetje staan. Als ik het goed heb begrepen, was de wedstrijd tegen Emmen vorige week vrijdag in de reeks wat minder.

De prestaties van Oranje Nassau lijken tot nu toe dan ook een wisselend beeld te geven. Een nederlaag tegen VEV ’67 wordt gevolgd door een prima overwinning op Hoogezand. Een gelijkspel in een mindere wedstrijd tegen Emmen wordt weer afgewisseld met een prima overwinning op WVV We zullen moeten afwachten hoe Oranje Nassau zich verder ontwikkelt. Heerlijn heeft een brede selectie tot zijn beschikking, met daarin een aantal goede voetballers. Dat is voor mij in ieder geval wel duidelijk. De trainer heeft nog twee wedstrijden voor de boeg voordat de competitie losbarst en ON er moet staan. Voorlopig verwacht ik een mooi seizoen voor de oranjehemden.

De bekerwedstrijd Oranje Nassau – Gorecht begint komende zaterdag om 15.00 uur op Sportpark Coendersborg. Vooraf aan deze wedstrijd zullen we een minuut stilte in acht nemen ter nagedachtenis aan onze erevoorzitter Jan Niko de Boer. De club heeft in de afgelopen 48 jaar veel te danken aan Jan Niko, die vorige week dinsdag is overleden. De speler van Oranje Nassau zullen in verband met dit overlijden rouwbanden dragen.

Het arbitrale trio van zaterdag komt voor zover ik kan nagaan uit Friesland. Scheidsrechter is de heer Marouan Achammachi uit Damwoude. Naast scheidsrechter is Marouan ook één van de wedstrijdsecretarissen van onze competitiegenoot Broekster Boys. De assistenten van Achammachi zijn de heer Stef Verhagen uit Heerenveen, zeker geen onbekende voor Oranje Nassau, en mevrouw Léene van der Singel, die voor zover ik kan nagaan uit de omgeving van Akkrum komt of kwam. Verhagen en Van der Singel waren ook dinsdagavond de assistenten in de wedstrijd tegen WVV.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.