Oranje Nassau blameert zich en vliegt uit de beker

Gepubliceerd op
17 september 2022

Toen ik zaterdag ochtend (of was het het laatste deel van de nacht) opstond, om naar mijn jongste kleinzoon, die met Gorecht tegen Lewenborg moest voetballen, had ik het gevoel van, het wordt een leuke dag. Hij veegde met zijn teampje de Oranje hemden van de mat.

Toen ik weer naar huis reed en gebeld werd door mijn oudste kleinzoon (die op hetzelfde onzalige uur moest spelen) , met de mededeling dat hij met zijn team van vv Helpman met 3-4 van fc.Coendersborg had gewonnen, dacht ik nog niet, oh dat zijn twee nederlagen voor Oranje. Trots toen hij ook nog meldde dat hij drie keer had gescoord. (Waar blijven de scouts). Toen ik om 12.00 uur de foto sessie bij PKC’83 mocht maken, tussen de buien door, had ik wel even van, het zit Oranje niet mee vandaag. Toen ik s’middags om een uur of 4 met mijn vriend Mustafa Unalan, richting Sellingen reed, door het prachtige Westerwolde, kreeg ik opeens het rotgevoel over me van, drie maal is scheepsrecht. Nu heeft scheepsrecht niets te maken met voetbal, maar als Oranje vandaag al twee nederlagen heeft moeten slikken, zal toch niet MIJN Oranje haar Waterloo in Sellingen vinden. Westerwolde bleef mooi , zelfs de weg van de parkeerplaats naar het sportpark was een genot. Over het bruggetje dat je over moest om de Westerwoldse Aa of Ruiten Aa over te steken. Zal hier de plaatselijk bekende ON doelman Erwin Heidekamp zijn dikke karpers uit het niet vissen? Shit, weer zo’n rot gedachte, Heidekamp en vissen. Een slechte combinatie. Zal vanavond toch niet gebeuren?

Door Bert Postma

De gehaktbal was prima en uitkijkend over het hoofdveld, dacht ik, dit is een verse bal. Zo van de slager, van het rund of het varken (mag je deze dieren nog zo noemen van de dierenpartij?) afgesneden. Niet meer in de diepvries en de koelkast van de vv Sellingen. Dit in verband met de energieprijzen. Het komt ten goede aan de bal. Wie volgt? Maar goed, op het hoofdveld mocht niet gevoetbald worden omdat een of andere larve, genaamd Engerling zich een weg had gevreten door de graswortels. Daar komt bij dat een paar amateurs nieuwe riolering hadden aangelegd, zodat inklinkende grond steeds weer flinke groeven had getrokken. Daardoor mocht de wedstrijd op het weilandachtige bijveld gespeeld worden. Het gaat te ver om te veronderstellen dat hier van enige opzet sprake is geweest en zo de technisch vaardige Oranjemannen een beetje in de war te brengen. De flink uit de kluiten gewassen tegenstander zou met haar counterspel een voordeeltje hebben.

Over de wedstrijd wil ik kort zijn en na een nachtje slapen ben ik weer enigszins in staat om weer onpartijdig te reageren. Oranje Nassau had verreweg het betere van het spel, was 80 procent op de helft van de tegenstander te vinden, maar niet in staat om meer dan 1 doelpunt te produceren. Op de foto’s is te zien hoeveel we voor het vijandige doel verschenen. Sellingen opende al in de 6e minuut de score, toen de volledige ON achterhoede weggecounterd werd. Er was zo voor gewaarschuwd, maar ja. Heidekamp was kansloos en moest vissen. Corné Prins was de doelpuntenmaker. 1 – 0. Oranje Nassau vocht terug, maar de Westerwolders schuwden de harde tackels niet en grepen fors in waar nodig. Dat kostte kort voor rust Arjan Heeres geel, gegeven door de niet vlekkeloos fluitende scheidsrechter Jeffrey Wolthof. Toen het bericht uit Winschoten kwam dat WVV met 1-0 had gewonnen van Gorecht, wist ON dat haar de zware opgave wachtte, om minimaal 2x te scoren.

Gezien de vorige twee bekerwedstrijden was er de gedachte dat Sellingen in de tweede helft wel zou instorten. Echter deze kerels hadden vermoedelijk de hele week getraind in de sportschool en wisten van geen wijken. Erwin Heerlijn verving in de rust David Voigt en Jan Kruithof voor Caram Alves en Quirijn Boelens. In de 53e minuut was er geel voor de protesterende Tim Deelen. Tim die regelmatig onder de zoden van het knollenveld gestopt werd, had toch wel enig recht van spreken. In de 58e minuut de volgende ON wissel. Rémon Schutte eraf, Bernard Suffner er in. In de 60e wisselde trainer Geert Aalderink de met geel bevlekte Arjan Heeres voor Mark Haverkamp. In de 65e minuut sloeg het noodlot toe en werd de spits van Sellingen gelanceerd in buitenspel positie en had hij vrij baan naar het ON doel. Koelbloedig noteerde hij de 2 – 0 stand. Ondanks de hevig vlaggende grensrechter Henk Kwant bleef Wolthof bij zijn waarneming dat de Sellinger op het moment van spelen van eigen helft vertrok. Nu meanderde de middenlijn gelijk de Westerwolder Aa over het veld en was het misschien moeilijk waar te nemen, maar zijn mening werd alleen gedeeld door de geel zwarten. De opdracht voor ON om drie keer te scoren bleek te veel en het bleef dan ook door een van dichtbij ingeschoten rebound van Giovanni Salvo. 2 – 1. Ondanks de vele mogelijkheden (op 1 foto ziet U hoe Tim Deelen zich de haren uit het hoofd trekt (?), Thomas Careman zijn broekje over het hoofd probeert te trekken en Bernard Suffner de armen ten hemel heft), lukte het niet meer om te scoren. Nadat Bernard Suffner geel had ontvangen en daarna de bal richting Winschoten schopte, mochten hij en ON van geluk spreken dat er geen rood volgde. Walid Barhouss werd nog gewisseld voor nieuwkomer Amin Ouhida, maar het mocht niet meer baten. Sellingen vierde de overwinning als waren ze kampioen geworden en ON droop balend af. Wij wensen Gorecht en WVV veel succes in de volgende rondes en Oranje Nassau en Sellingen in het volgend weekend bij de competitiestart. Op de terugreis naar Groningen, door het niet meer zo mooie Westerwolde vroeg Mustafa mij, waarom ik zo stil was. Ik bedacht de smoes dat ik in gedachten al met mijn verslag bezig was. De waarheid was dat ik de smoor in had dat ook het scheepsrecht op het voetbal van toepassing is. Ik was van plan een kort verslagje te maken, maar soms komen de woorden vanzelf. Ik hoop volgende week een zakelijker verslag te doen van de overwinning in Haren op Gorecht. Aanvang 15.00 uur

Hier nog de foto's van de wedstrijd.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.