Julia Mulder:"Ik vind het te gek om te sporten, mijn hart ligt vooral bij het volleyballen."

Gepubliceerd op
06 september 2022

Bij de eerste training van de selectie van de mannen in augustus 2022 kwam ik langs het veld een bekend gezicht tegen. Na 3 seizoenen is Julia Mulder weer terug op de velden van Oranje Nassau, maar dan wel in een andere functie. Tijd om opnieuw kennis met haar te maken.

Door Siemon Aikema

Julia waar kennen we bij Oranje Nassau je ook al weer van?

In het seizoen van 2018-2019 ben ik de tweede seizoenshelft bij Oranje Nassau gekomen om de rol als verzorgster op me te nemen! Daar zullen de mensen me wellicht nog van kennen.

Ik ben ook benieuw wat je in de tussentijd hebt gedaan? Heb je nog bij andere clubs gewerkt?

Na een half jaartje bij ON, ben ik 2 jaar bij Be Quick geweest. Hier maakte ik deel uit van de medische staf (fysiotherapeut in opleiding) bij de jeugdopleiding en sloot ik aan als verzorgster bij de jongens van O19-1.

Kan je weer iets over jezelf vertellen? Volgens mij woonde je destijds in Ontswedde, Waar woon je nu en sinds wanneer werk je als fysiotherapeut? 

Ik ben 22 jaar. Oorspronkelijk kom ik inderdaad uit Onstwedde, maar ik woon inmiddels al weer 3 jaar in het mooie Groningen! Ik ben deze zomer afgestudeerd en werk nu als fysiotherapeut bij MCZ in Haren en Groningen. Sportfysiotherapie vind ik erg interessant, dus ik ben erg enthousiast over het feit dat ik deel uit mag maken van de medische begeleiding binnen ON!

Hoe zat het ook al weer. heb je zelf ook actief aan sport gedaan of doe je dat nu nog? En over welke sport(en) hebben we het dan?

Ik vind het te gek om te sporten, mijn hart ligt vooral bij het volleyballen. Helaas heb ik hierbij in april mijn kruisband afgescheurd en zal ik binnenkort onder het mes moeten. Nu dus veel actief in de sportschool om zo goed mogelijk mijn operatie in te gaan!

Je werkt dit seizoen als fysiotherapeut bij MCZ. Is ON de enige club waar je actief bent?

ON is inderdaad de enige club waar ik momenteel actief ben. Dit seizoen zal ik naast de mannen van ON, ook veel betrokkenzijn bij de vrouwen. Die moeten we natuurlijk niet vergeten.

Nee uiteraard niet.Kun je aangeven wat je eerste indruk is van de club/ trainers/ selectie?

De club ken ik natuurlijk al een beetje. Erwin Heerlijn was in de periode dat ik als verzorgster bij de club kwam al hoofdtrainer. Een aantal jongens ken ik nog van mijn tijd als verzorgster, maar er zijn ook veel nieuwe gezichten. Tot nu toe ben ik zeker goed ontvangen en denk ik dat ON een leuke club is met enthousiaste en betrokken mensen.

De verzorgers zien we geregeld aan de lijn bij voetbalwedstrijden. Maar wat doet een fysiotherapeut bij een voetbalclub?

Als fysiotherapeut help en begeleid ik spelers met blessures en geef ik advies/behandelingen of trainingen om te zorgen dat de speler zo snel mogelijk weer fit op het voetbalveld kan staan. De verzorgers die bij ON aanwezig zijn, zijn fysiotherapeut in opleiding. Verzorgers hebben bij de wedstrijden/trainingen de taak om acute zorg te leveren wanneer er wat gebeurt op het veld en ondersteunen mij als fysiotherapeut bij het begeleiden van de geblesseerde spelers.

Wat verwacht je voor dit seizoen?

Alle teams zijn al druk begonnen met de voorbereiding voor komend seizoen. En…. Een goede voorbereiding is het halve werk. Ik hoop op een succesvol seizoen voor alle teams van ON!

Wil je nog meer kwijt aan de volgers van ON?

Op dinsdag- en donderdagavonden ben ik aanwezig op de club en natuurlijk zal ik ook een keer langs de lijn te vinden zijn om het spel van de ON’ers te aanschouwen. Mocht je nog dingen over mij willen weten? Schiet me gerust even aan.

Julia dank dat je mijn vragen wilde beantwoorden. Ik wens je weer een goede tijd bij Oranje Nassau. En natuurlijk hoop ik voor de club, dat je niet al te veel werk hebt komend seizoen

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.