In memoriam Jan Niko de Boer

Gepubliceerd op
31 augustus 2022

Dinsdag is onze erevoorzitter Jan Niko de Boer op 87 jarige leeftijd overleden. Jan Niko was jarenlang actief binnen Oranje Nassau in veel functies. We leven mee met zijn vrouw Ina, zijn kinderen Hella en Henk en Geert Jan en Katarzyna en ook de kleinkinderen. 

Thom van Dijk heeft een in memoriam geschreven. De gegevens over de uitvaart volgen later..

In memoriam Jan Niko de Boer

Door Thom van Dijk

Er is een ON-er heengegaan. En wat voor één.
In elke vereniging zijn er leden die boven het gemiddelde uitsteken.
Jan Niko de Boer was zo iemand.
In juni 1974 werd Jan Niko lid van de Christelijke Voetbal Vereniging Oranje Nassau in Groningen.In die periode was Hero Huisman voorzitter van Oranje Nassau.
Hij vroeg Jan Niko om elftalleider van het 2e elftal te worden. Dit heeft Jan Niko 8 jaar gedaan. Ook werd Jan Niko lid van de technische commissie en nam hij plaats in de redactie van het clubblad “De ON-er”.

Op verzoek van Hero Huisman werd Jan Niko vicevoorzitter in het dagelijks bestuur van Oranje Nassau. Toen Hero Huisman voorzitter af werd, nam Jan Niko het stokje over. In zijn bestuursperiode is de afsplitsing van de voetbal- en volleybaltak van Oranje Nassau gerealiseerd. Een hartinfarct in 1990 bracht een einde aan het voorzitterschap van Jan Niko. Wiebe Postma nam zijn functie over.

Er werd een club van honderd opgericht en Jan Niko werd daarvoor gevraagd als voorzitter. In 2002 werd Jan Niko voorzitter van de kantine commissie.
In de periode 1992-2020 was Jan Niko elke maandag en vrijdag in het clubhuis aanwezig om allerlei klusjes te doen samen met een groep ON-ers.
Toen het clubblad “De ON-er” werd opgeheven omdat er geen redactieleden meer over waren en de technologie het mogelijk maakte om op een andere en voordeliger manier de leden over het wel en wee van Oranje Nassau te informeren, verzorgde Jan Niko het digitale weekblad. Deze taak wordt nu uitgevoerd door Klaas Houwen.

Een bijzondere taak die Jan Niko heeft uitgevoerd is het begeleiden van mensen die een taakstraf hadden vanuit justitie en die dan bij Oranje Nassau onder begeleiding mochten voetballen of andere werkzaamheden mochten doen. Jan Niko heeft ook een aantal jaren de veldindeling en scheidsrechters-aanstellingen geregeld, hetgeen nu gebeurt door Henry de Jonge. Een hoogtepunt in de carrière van Jan Niko bij Oranje Nassau was het kampioenschap van het eerste elftal in het seizoen 1980/1981 met daarbij de promotie naar de eerste klasse van het zaterdagvoetbal.

Samen met Hero Huisman heeft Jan Niko vanaf 1972 vijftien jaar lang het Gezinsbodetoernooi geregeld. Jan Niko was in die tijd ook zelf scheidsrechter.
Al met al heeft Jan Niko een geweldige tijd beleefd bij Oranje Nassau. Na 48 jaar komt daar nu een einde aan. Hij zelf zegt dat hij dat met alle plezier heeft gedaan. Als kanttekening wil hij wel meegeven dat hij het jammer vindt dat de saamhorigheid op dit moment vaak te wensen overlaat.
Jan Niko is in 1993 benoemd tot erelid van Oranje Nassau en later tot erevoorzitter.

Wij verliezen in Jan Niko een welbewogen, werkzaam en kundig ON-er. Zijn nagedachtenis zal ons hopelijk nog lang nablijven. Moge de God die hij diende en waar hij zijn vertrouwen in stelde hem alle vrede en rust gunnen. Hij is nu bevrijd van alle zorgen, moeite en pijn.
Rust zacht, bijzondere ON-er.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.