Hendrik Zuidema: “De teammanager is een belangrijke schakel tussen de technische staf en de spelersgroep.”

Gepubliceerd op
16 september 2022

Naast nieuw spelers zijn er ook veranderingen in de staf. Eén van die nieuwelingen in Hendrik Zuidema. In dit artikel stellen we Hendrik voor aan de volgers van Oranje Nassau.

Hendrik is getrouwd met Annemieke. Samen hebben ze een dochter en een zoon. Hendrik woont in Hoogkerk. In zijn dagelijks leven werkt hij in de volcontinu-dienst bij Friesland Campina als Allround storingsmonteur.

 

Door Siemon Aikema

Hendrik de eerste vraag lijkt me logisch als je teamamanager wordt van een voetbal club. Dus daarom willen we eerst iets weten over je achtergrond op sportgebied. Wat is je relatie met voetbal in het algemeen? En heb je zelf ook aan sport gedaan?

Ik vind voetbal een leuk sport. Ben vaak naar ons FC Grunn geweest maar door mijn ploegendiensten werkt dat niet zo goed meer. Vervolgens veel bij onze zoon gekeken tijdens zijn voetbaltijd. Zodoende ben ik ook benaderd in bestuur van Pelikaan S. Daar heb ik diverse taken gedaan. Ik heb trouwens door een blessure zelf niet actief gevoetbald.

Hoe ben je bij Oranje Nassau terecht gekomen?

Ik ken een aantal spelers bij Oranje Nassau en zo kwam ik wel eens bij een wedstrijd kijken. En zodoende hebben ze me benaderd voor de functie van teammanager.

Wat is je eerste indruk van de club?

Het is een leuke vereniging waar je open ontvangen wordt. Met meerdere mensen heb ik al leuk kennis gemaakt en velen gesproken.

Volgens insiders heb je een tijdje getwijfeld of je wel teammanager wilde worden. Wat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven?

Dat van mijn twijfels klopt. Mijn voorganger (Jacob van Apperloo, Siemon) deed erg veel taken. Ik kan dat door mijn werkzaamheden in de volcontinu dienst niet waar maken. Dat heb ik direct duidelijk gemaakt in de gesprekken die we gehad hebben. Samen hebben we enkele taken anders kunnen invullen. Waardoor er dus iets meer ruimte in de taken is gekomen.

Wat zijn voor jou dan nog de belangrijkste taken als teammanager van Oranje Nassau?

De teammanager is een belangrijke schakel tussen de technische staf en de spelersgroep zodat deze zich volledig kunnen richten op de voorbereiding en de wedstrijd. Er zijn diverse dingen die voortijdig en tijdens de wedstrijd geregeld hoen te zijn. En als ik mijn steentje daar in bij kan dragen doe ik dat graag.

Wat verwacht je van het komende seizoen?

Ik verwacht dat we bovenin de 1e klasse mee kunnen draaien. Hoge klassering in de competitie en/of periode titel meenemen zou mooi zijn. Zodat ze misschien een stap kunnen maken naar de Hoofdklasse/4e divisie zoals ze het nu noemen.

Hoe kijk je aan tegen de selectie en de overige stafleden?

De selectie is wat breder geworden, ik denk dat het daardoor mogelijk is om bovenin mee te draaien. Vorig jaar kende de selectie toch enkele blessures waardoor het soms wat minder ging met de prestaties. De overige stafleden zijn leuke en kundige mensen, leuk om mee samen te mogen werken.

Wil je tenslotte nog iets zeggen tegen de volgers van Oranje Nassau?

Ik hoop op een leuk gezellig sportief en succesvol seizoen met elkaar. En als er vragen zijn schiet me gerust eens aan voor een praatje.

Hendrik dank voor je tijd. We komen elkaar zeker weer tegen op Coendersborg. En succes met je werkzaamheden voor de club.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.