Een nuttige oefenpot tegen een scherpe en energieke tegenstander

Gepubliceerd op
03 september 2022

Bij ontstentenis van de gebruikelijke verslaggevers deze keer een gastbijdrage. De wedstrijd was misschien niet heel bijzonder, de locatie des te meer. Oranje Nassau werd vrijdagavond door vv Emmen ontvangen op het kunstgras van grote buur FC Emmen, het kunstgras van Stadion de Oude Meerdijk. 

Er werd om 20.15u afgetrapt. Vooraf was er al goed nieuws: van de KNVB ontving ON bericht dat Bautista Penayo per direct speelgerechtigd is voor ON. Bautista komt uit Argentinië en studeert in ieder geval komend semester economie aan de RUG. Hij traint al een paar weken met de eerste selectie mee en kan nu dus ook in officiële wedstrijden worden ingezet.

Van een speciale verslaggever

Het spelbeeld aan het begin van de wedstrijd was dat Emmen met veel mensen en veel energie hoog druk zette op de opbouw van ON. De gasten hadden moeite om onder die druk uit te voetballen. ON zelf plooide bij balverlies iets verder terug in de organisatie Serieuze kansen ontstonden in die fase niet. De eerste mogelijkheid kwam in minuut 12: een vrije trap van ruim 20 meter van Thomas Careman werd een makkelijke prooi voor de keeper. Even later de eerste vloeiende aanval van ON, die eindigt bij Thomas die hoog over schiet. Halverwege de eerste helft toont Emmen zich agressiever; ON speelt onzorgvuldig en is vaak een stapje te laat. Emmen krijgt vervolgens de eerste echte kans na een kort genomen corner. De bal belandt van 20 meter snoeihard op de paal, waarbij het zicht van Erwin Heidekamp werd belemmerd. Net over het half uur een opstootje na een forse overtreding op Tim Deelen. Hij komt er gelukkig schadevrij vanaf. ON krijgt iets meer controle, en in de 35e minuut, als ON voor het eerst hoog druk zet, komt Emmen er combinerend niet uit. De centrale verdediger schuift de bal langs zijn eigen keeper in het verlaten doel. 0-1. Voor rust krijgt ON nog 2 goede kansen om de voorsprong te verdubbelen. Eerst weet Rick Wiersma een prima counter niet langs de keeper te krijgen en even later schiet Thomas een cornervariant op aangeven van diezelfde Rick net over. De rust breekt aan met 0-1.

In de rust wordt Ard Veenhof vervangen door Frederik Specken. Emmen begint weer met veel energie en dwingt een paar vrije trappen af net buiten het strafschopgebied. Een enkele van die vrije trappen geeft de scheidsrechter wel vrij gemakkelijk. In minuut 63 wisselt ON 3 keer: Careman, Boelens en Schutte eraf, Ouhida, Kruithof en Kronemeijer erbij. In minuut 72 een curieus moment. De scheids fluit voor een overtreding tegen ON, volgens mijn waarneming meters binnen het strafschopgebied, maar de scheids die het geheel van grote afstand aanschouwt legt de bal op randje zestien. Consultatie van assistent Jan Remmers leidt niet tot een ander inzicht, en de VAR ontbrak vanavond. De vrije trap die volgt wordt door Erwin gekeerd. Direct daarna laat Tim zich op rechts verschalken door de handige linkerspits van Emmen. Diens teruggetrokken bal verdwijnt op miraculeuze wijze niet in het doel van ON. Daarna verlaten Barhouss en Salvo het veld voor David Voigt en eerdergenoemde Bautista. ON laat zich in deze fase bitter weinig zien en horen. Een kansrijke uitbraak 10 minuten voor tijd van Wiersma en Kronemeijer kan door laatstgenoemde niet worden afgerond. Vrijwel direct daarna valt de gelijkmaker, en die kon ook haast niet uitblijven. De aanval over links belandt uiteindelijk schuin rechts voor het ON doel, en het vliegende schot dat volgt vliegt diagonaal prachtig in de verre kruising. Een beauty!

Zo werden de punten uiteindelijk verdeeld en daar kon iedereen (?) vrede mee hebben. Een nuttige pot, goede arbeid geleverd, iedereen zonder fysieke klachten terug naar huis, daar kunnen we verder mee! Wij bedanken Emmen hartelijk voor de gastvrijheid en wensen ze veel succes in de beker en de competitie. Komende dinsdag speelt ON in Winschoten de eerste bekerwedstrijd tegen WVV. Die wedstrijd is uitgesteld vanwege het 125-jarig jubileum van WVV dat zaterdag werd / wordt gevierd. Onze hartelijke gelukwensen!

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.