Dinsdagavond start bekercompetitie met een uitwedstrijd tegen WVV

Gepubliceerd op
03 september 2022

Komende dinsdag is de officiële start van het voetbalseizoen 2022/2023. Oranje Nassau reist af naar Winschoten voor het eerste bekerduel tegen WVV 1896. Na de oefenwedstrijd tegen Hoogezand (3-1) van zaterdag 27 augustus waren de volgers van Oranje Nassau optimistisch. 

Ze hadden een bevlogen Oranje Nassau gezien, dat Hoogezand geen enkel moment deed denken, dat er iets te halen viel. Dat in schril contrast met de wedstrijd ter voorbereiding van het tweede helft van de competitie 21/22. Toen lieten de gasten ON alle hoeken van het veld zien, wat resulteerde in een 7-0 nederlaag. Deze keer twitterde trainer Germain Beck (Hoogezand) : “Denk dat ze mee gaan doen om de prijzen.” Maar dat zal allemaal nog moeten blijken. Eerst nog maar de bekerwedstrijden in de voorronde afsluiten met een plek in eerste ronde. Tenminste, ik verwacht dat dit het streven is van de staf.

Door Siemon Aikema

Komende dinsdagavond is WVV dus de eerste tegenstander van de oranjehemden. Door jubileum-activiteiten in Winschoten is de wedstrijd van zaterdag uitgesteld. WVV werd opgericht op 21 november 1896 en is daarmee één van de oudste verenigingen in de provincie Groningen. WVV is ook de club waar legendarische voetballers als Arie Haan, Jan Mulder, Klaas Nuninga en, van een wat recenter datum Marnix Kolder, hebben gevoetbald. WVV voetbalt sinds het seizoen 14/15 weer in de eerste klasse van het zondagvoetbal. En al die jaren eindigden ze in het linker rijtje. Het beste resultaat werd in het afgebroken seizoen 19/20 bereikt, toen WVV tweede werd. Ook deed WVV twee keer mee aan de nacompetitie om en plaats in de hoofdklasse. In beide gevallen lukte het niet om te promoveren.

Het is enige tijd (bestuurlijke) onrust geweest bij de club Maar na het aantreden van een nieuw bestuur is de rust in de club teruggekeerd. Als de nieuwe trainer is Gerard Wiekens (geen onbekende in voetballand) aangesteld. Over de selectie van de Winschoters weten we niet zo veel. Er zijn wel een aantal spelers van ASVB (weer) overgestapt naar WVV waaronder Thijs Hateboer. Ook de jongste zoon van de trainer, Lars, zit in de selectie van WVV. Volgens mij debuteerde hij vorig seizoen in de eerste selectie en maakte hij direct 8 doelpunten. Topscorer was vorig seizoen routinier Ramon Kuiper, hij scoorde 10 keer. Tenslotte vermeld ik nog Martijn Delger. Hij speelde met o.a. Thomas Careman een jaar bij Be Quick 1887, maar is al enkele jaren weer terug bij zijn oude club. De enige oefenwedstrijd die ik van WVV kon vinden werd in en tegen Musselkanaal met 2-5 gewonnen.

Wat ik verder nog weet, is dat Oranje Nassau en WVV elkaar twee keer ontmoetten in de voorbereiding op een nieuw seizoen. Beide ontmoetingen werden in Winschoten gespeeld. In augustus 2018 won Oranje Nassau met 1-2 in Winschoten, een jaar later werd het 3-4. Oud-speler Mitchell Schievels was voor Oranje Nassau de topscoorder met drie goals in twee ontmoetingen, Zeb Tjie A Nijem scoorde twee keer en Rico Cordes maakte de andere goal.

Afgelopen vrijdag speelde Oranje Nassau nog een ingelaste oefenwedstrijd tegen vv Emmen. Na 90 minuten stond er een 1-1 gelijkspel op het scorebord. Volgens de twitteraar van Oranje Nassau was het een nuttige pot tegen een stevige en energieke tegenstander. De trainers van Oranje Nassau zullen ook de bekerontmoetingen zeker nog gebruiken om tot een team te komen, dat uitkomt in de competitie. Heerlijn, Pourier en Van der Sluis moeten weer moeilijke keuzes maken omdat veel plekken dubbel bezet zijn. Verslaggever Bert Postma schreef dan ook na de wedstijd tegen Hoogezand, dat hij de staf veel wijsheid toe wenste. Eén speler zal er in ieder geval nog niet bij zijn. Nieuweling Ezra Schrijver is nog bezig met een rondreis in Europa en zal, zo denk ik, ook de start van de competitie missen. Maar de andere nieuwelingen, Quirijn Boelens, Jan Kruithof, Amin Ouhida, Giovanni Salvo, Rémon Schutte, Bernard Suffner en Richard Zolfghari zullen graag aan de bak willen.

Over de kansen van Oranje Nassau kan ik kort zijn. Het is bekervoetbal en daarom onvoorspelbaar. Daarnaast hebben de oefenwedstrijden een verschillend beeld gegeven. Maar als Oranje Nassau speelt zoals ze deden tegen Hoogezand, dan is de ploeg van Heerlijn zeker kansrijk. We gaan het afwachten,

De wedstrijd WVV-Oranje Nassau wordt gespeeld op dinsdagavond 6 september vanaf 20.00uur op Sportpark WVV Stikkerlaan 1A in Winschoten. Scheidsrechter is Auke Sikke Broersma, zijn assistent is Stef Verhagen. De andere assistent is nog niet bekend.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.