De derde oefenwedstijd speelt Oranje Nassau tegen Emmen.

Gepubliceerd op
01 september 2022

Doordat zowel Oranje Nassau als vv Emmen komend weekend nog niet voor de beker spelen, was er een goede gelegenheid om vrijdag nog tegen elkaar te oefenen. 

Daarom ontmoeten de teams van de trainers Kevin Waalderbos en Erwin Heerlijn, die in het verleden nog samen werkten bij Be Quick 1887, elkaar vrijdagavond om 20.15 uur in Emmen. 

Door Siemon Aikema

VV Emmen heeft een teleurstellend seizoen achter de rug. Het team van Waalderbos degradeerde na drie seizoenen weer uit de hoofdklasse. Ze mogen nu op eerste klasse-niveau proberen de vierde divisie (nieuwe naam van de hoofdklasse te bereiken. Dat moeten ze dan wel doen zonder de tien spelers die vertrokken zijn en de twee die zijn gestopt. Vier van de vertrekkers blijven in de buurt op het zelfde niveau spelen, zij vertrokken naar Hoogeveen.
Ik herinner me nog Joeri van der Tuin, die in het seizoen 06/07en 07/08 bij ON voetbalde. Hij kwam toen over van vv Emmen. Na twee jaar ging hij terug en speelde daar een tweetal jaren voordat hij naar Hoogeveen vertrok. Via WKE en weer Hoogeveen keerde Joeri in het seizoen 17/18 bij zijn eerste club waar hij ook zijn carrière beëindigde.

In het verleden ontmoetten beide clubs volgens mijn gegevens elkaar slechts één keer eerder. Dat was in het seizoen 07/08. Op 2 april 2008 schakelde Oranje Nassau in de 1/8 finale Emmen uit. Het werd 1-1, maar ON nam de strafschoppen beter. Na een 1-0 achterstand maakte invaller Mark van der Wal de verlossende gelijkmaker. Van de vijf strafschoppen miste Oranje Nassau er eentje. De eerder genoemde Joeri van der Tuin benutte ook zijn strafschop.

In de derde oefenwedstrijd ter voorbereiding op de competitie zal Oranje Nassau graag de lijn voortzetten, die tegen Hoogezand werd ingezet. Het keurkorps van Heerlijn, Pourier en Van der Sluis moet nog vaste vorm krijgen. Maar de eerste contouren van het nieuwe team worden al wel zichtbaar. Toch zal er nog veel gesleuteld worden komende wedstrijden. Gelukkig hebben we ook nog drie bekerwedstrijden om verder te werken aan een optimaal team. En ook deze wedstrijd valt in dit kader. Vorig seizoen nog zei trainer Erwin Heerlijn, dat hij is deze periode (inclusief de bekerwedstrijden) niet kijkt naar het resultaat van de wedstrijd. Zijn doel is om iedereen fit te krijgen voor de start van de competitie op 24 september. Want dan moet het team er staan. Maar natuurlijk is het ook fijn als de eerste ronde van de beker wordt bereikt. Daarvoor moet komende dinsdagavond de eerste stap worden gezet.

De wedstrijd Emmen-Oranje Nassau begint vrijdagavond om 20.15 uur in stadion ‘Oude Meerdijk’ in Emmen.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.